Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,99 Ft
Euró
396,49 Ft
Font
474,84 Ft
Bitcoin
65,890 $

Eltűnt egy orosz repülő legalább 28 utassal a fedélzetén

Az utasszállító repülőgép elvesztette a kapcsolatot a légiforgalmi irányítással Oroszország légtere felett.

...svg content...Fotó: Sangga Rima Roman Selia/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Elvesztették a kapcsolatot egy Oroszország keleti területei felett repülő utasszállító repülőgéppel, melynek fedélzetén összesen 28 ember tartózkodik – írja a South China Morning Post.

Az Antonov AN-26 Petropavloszk-Kamcsatszkijból Palana felé tartott a Kamcsatka-félsziget felett, amikor az ütemezett helyszínen és időpontban nem vette fel a kapcsolatot a légiirányítással – jelentette az Interfax és a RIA hírügynökség a katasztrófavédelmi minisztériumra hivatkozva.

A TASZSZ hírügynökség más forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az AN-26-os repülőgép landolásra tett kísérlete közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítással kedden a hajnali órákban.

Az RT tudósítása szerint az AN-26-os gépen 29 ember tartózkodott az eltűnés idején – 23 utas és hat légi-utaskísérő illetve pilóta. A hatóságok megkezdték a gép felkutatását, Palana környékén két helikopter és egy repülőgép vesz részt a munkában.

Az Al Jazeera azt írja, hogy az a TASZSZ hírügynökségnek egy forrás arról beszélt, hogy a repülő a tengerbe csapódhatott, míg az Interfax forrása szerint egy szénbánya közelében érhetett földet.

Cikkünk frissül…

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.