Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Ismét kiállt a diákváros mellett Karácsony Gergely

Hetek óta húzódik a vita a kormány és a főváros között a Fudan Egyetem és a Diákváros ügyében.

...svg content...Karácsony Gergely fõpolgármester felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2020. június 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A diákváros megépítése Budapest és az ország egésze szempontjából is rendkívül fontos lenne, ugyanis a fővárosban kevés a kollégiumi férőhely, a Budapestre érkező vidéki fiatalok jelentős része albérletbe kényszerül, és ez emeli a fővárosi ingatlanárakat is – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, főpolgármester vasárnap online sajtótájékoztatón.

A Facebookon közvetített eseményen az ellenzéki politikus a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozására utalva kijelentette: „amikor igent mondunk a diákvárosra, akkor természetesen nemet mondunk a Fudan-beruházásra is”. Az utóbbi egyik legnagyobb problémája szerinte, hogy kiszorítaná a diákvárost Budapest legértékesebb fejlesztési területéről. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Karácsony Gergely közölte: az ellenzéki előválasztáson az MSZP-Párbeszéd szövetség a főváros 6-os számú választókerületében (Józsefvárosban és Ferencvárosban) Jámbor Andrást, a Szikra Mozgalom jelöltjét támogatja. Ez annak is szól – tette hozzá -, hogy Jámbor András élére állt annak a küzdelemnek, amelyet a civil társadalom indított a diákváros megmentéséért.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is megerősítette, hogy ma Magyarországon több tízezer kollégiumi férőhely hiányzik vidékről és Budapestről is. Ezért ha a vidékről érkező hallgatók felvételt nyernek egy budapesti főiskolára vagy egyetemre, családjaiknak nagy erőfeszítést kell tenniük a diákok lakhatásának megoldásáért.

Kiemelte, amennyiben megkapják a bizalmat a választóktól 2022-ben, „a Karácsony-kormánynak” átfogó kollégiumfejlesztési programot kell megvalósítania a fővárosban – ennek a legfontosabb eleme a diákváros megépítése – és vidéken egyaránt.

A sajtótájékoztatót a diákváros tervezett helyszínéről közvetítették, a háttérben „Szerezzük vissza a diákvárost!” feliratú molinót feszítettek ki.

Forrás: MTI

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.