Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,26 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,323 $

Bíróság elé állt a nyíregyházi mentősbaleset két sofőrje

Elkezdődött a tárgyalása a személyautó és a mentőautó sofőrjeinek, akik Nyíregyházás egy kereszteződésben ütköztek össze. A baleset során a személygépjármű 31 éves utasa életét vesztette.

...svg content...Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Életét vesztette egy 31 éves nő, amikor párjával egy beteghez siető mentőautóba csapódott Nyíregyházán. Az ütközés egy kereszteződésben történt, ahová mindkét jármű a piroson áthaladva hajtott be, a mentő pedig a sebességkorlátozást átlépve haladt.

A Tények arról számolt be, hogy a balesetben szinte teljesen összeroncsolódott személygépjármű anyósülésén tartózkodó fiatal nő nem volt bekötve, így az ütközés következtében kirepült az autóból és azonnal szörnyethalt. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

A balesetben résztvevő mentő egy stroke-os beteghez sietett és megkülönböztető jelzéseket használt. A személyautó fékezés nélkül, jobb oldalával a mentőautónak csapódott. 

Az ügyészség szerint mindkét sofőr hibázott, az ütközés miatt mindkét jármű kisodródott. A beteghez siető mentőautó egy oszlopnak csapódott, melyről a leszakadó hirdetőtábla egy másik személygépjárműre zuhant. A bíróság előtt a mentős nem ismerte el büntetőjogi felelősségét.

A személyautó vezetője azonban beismerte bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott. A Tények információ szerint a pár a tragédia estéjén a 31 éves áldozat négyéves gyermekéhez tartott. A tárgyalás szeptemberben folytatódik.