Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

A Google terveit is keresztülhúzta a lángokban álló Amerika

Alig csillapodott valamit Amerikában a koronavírus-járvány, máris újabb hatalmas visszhangot keltő eset történt, amikor egy eltúlzott rendőri intézkedés következményeképp George Floyd életét vesztette.

Smart

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Alig csillapodott valamit Amerikában a koronavírus-járvány, máris újabb hatalmas visszhangot keltő eset történt, amikor egy eltúlzott rendőri intézkedés következményeképp George Floyd életét vesztette.

Mindez pedig a Google-t is érinti, ugyanis eredetileg június 3-án szerették volna bemutatni Android 11 operációs rendszerüket, amely bemutató azonban most elmarad. Bár a halasztás pontos okát nem jelölték meg, egy közzétett Twitter-bejegyzésben az Android Developers jelezte, nem ez a megfelelő alkalom az ünneplésre, ez pedig egyértelmű utalás a napokban történtekre. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

Nem ez az első eset hogy a Google egy esemény elhalasztására kényszerül, ugyanis korábban az évente megrendezésre kerülő I/O konferenciát is lefújták a koronavírus-járvány miatt. Ezen az rendezvényen került volna bemutatásra legújabb okostelefonjuk, a Pixel 4a is, amelynek pontos megjelenési időpontja így továbbra is ismeretlen.

Eközben a Google a koronavírus-járvány kapcsán is igyekszik kivenni a részét a társadalmi felelősségvállalásból, és az Apple-lel karöltve egy nyomkövető API kifejlesztésébe kezdtek.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/az-apple-es-a-google-kozosen-segitenek-a-koronavirus-fertozottek-nyomkoveteseben/

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.