Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,60 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
63,006 $

Fél lépésre vagyunk a kötelező maszkhasználat elengedésétől

Emellett számos más enyhítés fog érvénybe lépni, ha elérjük az 5,5 millió beoltottat, ami akár már a mai napon megtörténhet.

...svg content...Fotó: Földi Anikó főnővér beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 29-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nagyon jó hírekkel kezdődött a nap, miután kiderült, hogy az elmúlt 24 órában egy COVID-beteg sem hunyt el Magyarországon. Ez egy újabb jelentős mérföldkő a magyar járványhelyzetben, miközben szép lassan 100 alá csökkenhet a kórházban ápoltak száma.

Az oltások is folyamatosak, nemcsak a segítségnyújtás, aminek köszönhetően már 5 493 609 fő kapta meg az oltását. Ez a szám akár lényegesen több is lehetne, mert a kapacitás bőven megvan rá, de egy ideje sokkal kevesebb a regisztrált.

Azok, akik mind a két oltást felvehették, 4 958 805-en vannak, és nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mint azok, akik csak egy vakcinát adattak be maguknak. Eddig 5 millió 452 ezren regisztráltak oltásra Magyarországon és 93%-uk már fel is vette azt.

Ne feledjük, 5,5 millió beoltott után többek között a kötelező maszkhasználat is megszűnik. Ennek részleteiről szerdán adott részletesebb tájékoztatást a kormány, és az is kiderült, hogy megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások.

Sőt, családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik. Az egyetemek és a főiskolák sem maradnak érintetlenül, ahol már készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

Közel 100 ezer megtekintésnél jár Magyar Péter exének új videója

Vogel Evelin első saját videója már közel 100 ezer megtekintésnél jár, ami alatt továbbra is engedélyezett a hozzászólási lehetőség.

Dibusznak nagyon fáj a bekapott gól a hollandok ellen

Lehetetlen helyzetben volt Dibusz, de még így is bele tudott kapni a labdába, ami végül a hálóban kötött ki.

Óriásit drágult a pirospaprika: van olyan, aki 12 ezerért árulja

A jelentős drágulás hátterében több dolog áll, egyebek mellett az energiaárak és a munkaerő költségeinek emelkedése, a termőterület csökkenése.