Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

Ferenc pápa: az emberek fontosabbak, mint a gazdaság

Közel három hónap után köszöntötte először híveit Ferenc pápa.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Közel három hónap után először köszöntötte a hívőket Ferenc pápa a Szent Péter téren, köszönhetően annak, hogy a koronavírus-helyzet mérséklődése következtében enyhítettek az olasz hatóságok az országos karanténon.

A hétfői nap során érkezett el az olasz vesztegzár enyhítése abba a fázisba, amelynek kereteiben megnyithatták a katolikus hívők által gyakran látogatott Szent Péter teret. A pápai rezidencia előtt több száz fős tömeg gyűlt össze vasárnap, akik maszkban és egymástól tekintélyes távolságot tartva várták Ferenc pápa déli köszöntőjét, melyben kifejtette a véleményét a COVID-19 kapcsán is: Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

„Az emberek gyógyítása a fontos, nem a pénz spórolása és, hogy segítsük a gazdaságot. Az emberek gyógyítása sokkal fontosabb, mint a gazdaság. Mi, emberek vagyunk a Szentlélek templomai, nem a gazdaság”

fogalmazott erősen a pápa.

Ferenc pápa konkrét országokra nem utalt, viszont arra a dilemmára igen, amelyben számos ország találja magát, hogy megnyissák-e a gazdaságot a munkák és az életszínvonal megóvása érdekében, vagy tartsák fent a vesztegzárat egészen addig, amíg a vírus nincs teljes mértékben az irányításuk alá vonva.

A pápa egy egyperces közös ima kereteiben imádkozott azokért az egészségügyi dolgozókért, akik életüket adták azért, hogy másokon segítsenek. Ezen felül hozzátette, abban reménykedik, hogy a válsághelyzet közelebb hozzá egymáshoz az embereket, és nem megosztottabban fogunk kilábalni a krízisből:

„Az emberek megváltoznak az ilyen jellegű krízisek hatására, nem azok lesznek, akik voltak. Ebből a válságból vagy jobbként, vagy rosszabbként jövünk ki, mint akik voltunk. Legyen meg a bátorságunk arra, hogy jobbként jöjjünk ki, hogy a járványkrízis utáni világot pozitívabb szemlélettel tudjuk építeni”

Ferenc pápa március 1-jén tudta utoljára az ablakából köszönteni és megáldani híveit, ezt követően eluralkodott a járványhelyzet Olaszországban, ami összesen 33 000 ember életét követelte. A vírus szerencsére visszaszorult, és az utolsó korlátozásokat várhatóan jövő héten fogják feloldani.  

Kapcsolódó:

https://liner.hu/kinai-tudosok-szerint-99-ig-biztos-hogy-sikeres-lesz-a-vedooltasuk/

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.