Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Észak-Korea: a lesoványodott Kim Dzsongun látványa „összetörte a nemzet szívét”

Elemzők szerint egyelőre nem tiszta, hogy a legfelsőbb vezető fogyása betegségnek köszönhető, vagy mert úgy döntött, hogy ideje lefogyni.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára beszél a párt központi bizottság ülésének negyedik napján Phenjanban 2021. június 18-án. MTI/EPA/KCNA
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az észak-koreai állami média szerint az a látvány, hogy Kim Dzsongun „lesoványodott”, nagyon összetöri a nép szívét – szúrta ki a Sky News. A KRT állami hírtelevízió egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva mondta ki, hogy ez egész Észak-Koreának fájdalmat okoz.

„Mindenki elmondta, hogy könnyek szöktek a szemeikbe a látványtól, hogy a kedves vezetőnk így lesoványodott” Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A hírtelevízió közvetítése, mely Kimet és a munkáspárt vezető tisztségviselőit mutatta be, ahogyan épp koncertre mennek, nem tért ki arra, hogy a pártfőtitkár fogyásának mi lehet az oka, így nem kizárható a betegség sem.

A 37 éves vezető egy hónapnyi kihagyás után jelent meg ismételten a nyilvánosság előtt június elején és minden elemzőnek feltűnt, hogy látványosan sokat fogyott. Az elemzők abban is egyetértettek, hogy egyelőre nem lehet eldönteni, betegség vagy tudatos fogyókúra állhat-e a háttérben.

„Nagyon furcsa, hogy látványosan bő ruhában mutatják, ennyire kihangsúlyozzák a súlyveszteségét. Ez egy jelentősebb fogyásnak tekinthető, az egészség pedig nagyon fontos az állam működése szempontjából, így az emberek tényleg nagyon felfigyeltek erre”

mondta egy elemző.

Az sem teljes mértékben kizárható, hogy Kim Dzsongun a nép gyermeke imidzset kívánja erősíteni ezzel, ugyanis az elmúlt idők során maga is elismerte, hogy élelmiszerellátási nehézségekbe ütközött az ország a koronavírus-járvány és a szélsőséges időjárás hatására.

Olyannyira nagy lehet a baj Észak-Koreában, hogy megismétlődhet a kilencvenes évek nagy éhínsége, amely több millió észak-koreai életét követelte. Kim Dzsongun fogyása pedig utalhat arra is, hogy az emberek lássák, még ő is éhezik a nemzetéért.