Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,55 Ft
Euró
388,53 Ft
Font
451,58 Ft
Bitcoin
61,491 $

Figyelmeztetni fog a Google, megbízható forrásból tájékozódunk-e

A világ legnépszerűbb keresőmotorja ezentúl minden felhasználót figyelmeztetni fog arról, hiteles forrásból szereztük-e be az információinkat.

Google
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Google-nek korábban is meggyűlt a baja a tények ellenőrzésével és az álhírek kiszűrésével, az új technológia révén azonban egy lépéssel közelebb kerültek a tiszta és átlátható működéshez és az összeesküvés-elméletek elterjedésének megakadályozásához.

A Vox riportjából kiderült, hogy a kereső mostantól egy figyelmeztető üzenetet dob majd ki abban az esetben, ha egy feltett kérdésre nincs olyan válasz, ami kétséget kizáróan ellenőrzött forrásból származik. Soron kívül Nagyot bukott Valter Attila a Giro d’Italia ötödik szakaszán

Mivel a Google nem mindig tudja garantálni a júzereknek, hogy hiteles információk kerülnek fel a weboldalak és blogok felületeire, ezért döntöttek úgy, hogy egy plusz biztonsági réteget iktatnak be a keresőmotorba.

Az újítás jelenleg még a fejlesztési fázisban jár, azonban hamarosan elérhetővé válik angol nyelvterületen, ha pedig bebizonyosodik, hogy hatékony a használata, akkor a közeljövőben más országok júzerei is kipróbálhatják.