Forradalmi változás történhet hamarosan az ALDI-nál
Az élelmiszerlánc 2025-től kezdődően kivonja a forgalomból a legolcsóbb kategóriába tartozó marha-, sertés-, csirke- és pulykahúsokat.
A Portfolio riportjából kiderült, hogy a Bild német napilap úgy értesült a diszkontlánctól, hogy 2025-től már csak a részben vagy a teljesen szabadon tartott állatok húsát árusíthatják az Aldikban.
„Bármilyen nehéz is, hiszünk abban, hogy helyesen kell cselekednünk: az állatok jóléte, a fenntartható gazdálkodás, a vásárlóink és a meggyőződésünk miatt” – mondta Erik Döbele, az Aldi Süd vezérigazgatója.
Hogy ettől olcsóbb vagy drágább lesz a hús? A kérdésre igen és nem is egyszerre a válasz, mivel azoknak a húsoknak az ára, amelyek részben vagy teljesen szabadon tartott állatokból származnak, nem változik, az olcsóbb árkategóriájú termékek azonban már nem lesznek a szortiment részei, így a húsok átlagára is növekszik.
Minden bizonnyal azért csak 2025-től lép az Aldi, mert időt szeretnének adni a beszállítóknak arra, hogy átálljanak az új gazdálkodási módszerre és eljárásokra.