Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,99 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,97 Ft
Bitcoin
66,372 $

Pókember is beköszönt a pápának a vatikáni ceremónián

Senki sem számított rá, hogy a képregényhős Pókember is megjelenhet a Vatikánban tartott szentmisén.

...svg content...Twitter/EWTN Vatican
Epic

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egy férfi állig Pókember-jelmezbe öltözve jelent meg Ferenc pápa előtt, aki nem illetődött meg, hanem vette a poént, és kezet fogott a lelkes rajongóval a vatikáni San Damaso udvaron.

Hősünk egyébként a VIP-szektorban kapott helyet egy teljesen feketébe öltözött pap mellett, aki szintén úgy tett, mintha egy ennyire színes, kirívó öltözék normális lenne egy ehhez fogható, nagyszabású ceremónián. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros veresége a Paks ellen a Magyar Kupa döntőjében

A Reuters hírügynökség értesülései szerint Pókembert a 27 éves Mattia Villardita testesítette meg, akiről kiderült, hogy azért öltötte magára a maskarát, mert éppen kórházban fekvő gyerekeket látogatott meg, hogy jobb kedvre derítse őket.

A pápa beszéde után hagyományosan felköszöntötte a tömeget, majd üdvözölte Pókembert is, aki hálája jeléül egy Spider-Man-maszkot nyújtott át a Vatikán legfelsőbb vezetőjének, Jézus Krisztus földi helytartójának.

Tavaly egyébként az olasz köztársasági elnök, Sergio Mattarella kitüntetésben részesítette Villarditát, amiért segített a szegény sorsú gyermekeken, illetve azokon a fiatalokon, akik kórházi kezelésre szorultak.