Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Csavarhúzó felmutatásával akart sört lopni a trafikból minden idők legagyafúrtabb tolvaja

A csavaros eszű rabló „ez kemény lesz” felszólítással kezdte meg ámokfutását, ami sajnos nem úgy sült el, ahogyan eredetileg eltervezte.

Unsplash
Epic

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy budapesti férfivel szemben, aki a gyanú szerint egy fővárosi dohányboltba ment be haszonszerzési céllal, ám az eladó határozottsága és lélekjelenléte miatt üres kézzel távozott – olvasható a Police.hu közleményében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. június 20-án 10 óra 50 perc körüli időben egy 30 centiméteres csavarhúzóval a kezében ment be egy újbudai dohánykereskedésbe, ahol magához vett egy doboz sört, és a csavarhúzó hegyét az eladó felé tartva a pulthoz lépett. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az alkalmazottnak ekkor azt mondta, hogy „ez kemény lesz”, majd az üzlet teljes bevételét követelte tőle. A pénztáros erre határozottan közölte a férfival, hogy már úton van a biztonsági szolgálat. A rabló ekkor az üzlet kijárata felé indult a doboz sörrel, az eladó azonban rászólt, hogy azt hagyja ott, mert nem fizette ki, a férfi pedig megvált az italtól és távozott.

A nyomozás során a rendőrök azonosították a 27 éves T. Márkot, majd  2021. június 21-én elfogták és előállították a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók az elkövetéshez használt csavarhúzót is megtalálták és lefoglalták, T. Márk pedig elismerte a bűncselekmény elkövetését.