Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,175 $

Hazafelé kell a védettségi igazolvány, ha Horvátországba utaznánk

Jó hír érkezett a nyaralók számára, ugyanis kiderült, hogy védettségi igazolvány a Horvátországba történő nyaralás esetén csak akkor kell, amikor hazatérünk.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Annak ellenére, hogy a horvátok eltörölték a védettségi kártya használatát a beutazásnál, a hatóságok azt javasolják, hogy ha lehetőségünk van, regisztráljunk a horvát konzulátus honlapján, ha déli szomszédainknál nyaralnánk.

Az ATV Híradó megkereste a magyar konzuli szolgálatot az elérhető zöld számukon, hogy megtudják, kérhetik-e a védettségi kártyákat a határon is. Soron kívül Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

„Nem kell tehát magyar állampolgár június 17-e óta azaz tegnap előtt óta gyakorlatilag, egy érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel beutazhat, semmire nincs szükség, semmit nem kell igazolni, a védettségi igazolvány az azért kell, mert amikor visszajön Magyarországra, akkor ellenőrzik” – írták válaszukban.

Akinél nincs védettségi igazolvány, vagy egyáltalán nincs védettségi kártyája, az rosszul járhat hazatérés során, ugyanis a magyar határon való átlépést követően 10 napos kötelező karanténba kell vonulnia.

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.