Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,53 Ft
Euró
386,78 Ft
Font
451,69 Ft
Bitcoin
66,745 $

Így néz ki a Budapesten hatástalanított nagy második világháborús bomba

Egészen közelről is megnézhetjük a kiemelt és hatástalanított második világháborús bombát, ami miatt lezárásokra volt szükség az érintett területen.

...svg content...Fotó: Egy feltehetően II. világháborús robbanótest kiemeléséhez készülnek a honvédség tűzszerészei a Lánchíd alatt 2021.június 20-án reggel. A munkálatok idejére a Lánchíd környékén több forgalmas útszakaszt lezártak. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk a hírről, miszerint egy második világháborús bombatest miatt lezárások lesznek a hétvégén. A magyar tűzszerészcsapat ezúttal is gyors és kiváló munkát végzett, minden gond nélkül történt a folyamat során.

Időről időre ehhez hasonló feladatokat is el kell látniuk a szakembereknek, miután még mindig lehetnek a földben, vagy a Duna bizonyos pontjain ehhez hasonló, fel nem robbant robbanótestek, amiket egykor a második világháborúban vetettek be. Soron kívül Megtalálták az iráni elnök lezuhant helikopterét, nincsenek életjelek

Egyes esetekben csak maradványok kerülnek elő, míg máskor komplett bombák, amik akár veszélyes is lehetnek, emiatt van szükség a tűzszerészcsapatra, akik már túl vannak pár ilyen akción. Ezúttal egy szovjet gyártmányú robbanótestet emeltek ki a honvédség tűzszerészeinek hajójára a Lánchídnál.

Fotó Egy második világháborús szovjet gyártmányú robbanótest a honvédség tűzszerészeinek hajóján a Lánchídnál 2021 június 20 án A tűzszerészek egy száz kilogrammos szovjet légibombát hatástalanítottak és egy másik légibombamaradványt is találtak a Lánchíd közelében MTILakatos Péter

Végül minden gond nélkül hatástalanították a 100 kilogrammot nyomó szovjet légibombát, illetve egy másik légibombamaradványt is találtak, szintén a híd közelében, ami körül nemrég kezdődhettek meg a felújítási munkálatok.

Egyre több gyermeknek van szüksége komoly segítségre

Az év első négy hónapjában több mint 10 ezer gyermek fordult a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz, közülük 500-an öngyilkossági szándékkal.