Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

George Floyd halálakor is csak a szavazatvesztés járt Donald Trump fejében: „most mind utálni fognak”

Donald Trump megbánta, hogy nem állt ki keményebben a rendőrök mellett és a tüntetők ellen a George Floyd halálát követő Black Lives Matter tüntetések és zavargások idején.

...svg content...Az afroamerikai George Floyd halálának okozásával vádolt Derek Chauvin korábbi rendõrtiszt elleni ítéletnek örülnek emberek Minneapolisban 2021. április 20-án. A 45 éves Chauvint minden ellene felhozott vádpontban bûnösnek találta az esküdtszék, és akár 40 évig terjedõ börtönbüntetésre is számíthat. A részletes ítélet 8 héten belül várható. MTI/EPA/Craig Lassig
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mike Bender, a Wall Street Journal újságírója legújabb könyvében tárta fel annak körülményeit, hogyan vesztette el Donald Trump a 2020-as választást – szemlézte a Mediaite. Ebben pedig volt egy fejezet a Black Lives Matter tüntetésekről is a tavalyi évről.

Trump a gyilkosságot követően, a tüntetések során nagyon ki volt akadva, elsősorban vejére, Jared Kushnerre. Alapvető álláspontja volt, hogy megbánta a gyenge kiállást a rendőrök mellett és azt, hogy nem tett semmit az igazságügyi reform érdekében, amivel 2016-ban kampányolt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Bender leírása szerint például Trump a tüntetések idején folyamatosan kerülni akarta Kushnert, egyfajta harag miatt. Kushner erőltette ugyanis, hogy Brad Pascale-t vegyék fel kampányvezetőnek, amely akkor mélypontjait élte.

Amikor Trump népszerűsége napi mélyponton volt, a Black Lives Matter tüntetések idején, akkor sem azzal foglalkozott az elnök, hogy megfelelő választ adjon a zavargásokra, hanem emiatt is Kushnert hibáztatta.

Állítólag Trump a tanácsadóinak magánbeszélgetéseken mondta, hogy Kushner találta ki azt is, hogy a 2016-os kampány idején a jogrend megszilárdítása mellett kampányoljon és igazságügyi reformot követeljen, amelyet nem sikerült véghez vinni.

Éppen ezért Trump attól félt, hogy ettől gyengének fogják őt látni, a George Floyd halála kapcsán fellobbant tüntetések idején pedig azon aggódott, hogy nem fogják szeretni ezért őt az afroamerikai szavazók:

„Csináltam ezt a csomó dolgot a feketéknek – mindig Jared találja ki ezeket a dolgokat. Mindegyik ki******** utál és egyikük sem fog már rám szavazni”

Ebben igaza is lehet, ugyanis a 2020-as amerikai elnökválasztások során Joe Biden az afroamerikai szavazó 87 százalékát zsebelte be. Ehhez pedig részben hozzájárult Donald Trump válságkezelése a Floyd-gyilkosság idején, köztük a megkésett elítélése.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.