Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Óriási az érdeklődés az elektromos autók iránt, villámgyorsan kimerült a pályázati keretösszeg

Hatalmas érdeklődés övezi az elektromos autókat Magyarországon, az egymilliárdos keretösszeg szinte azonnal elfogyott.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond a Megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása pályázat ezredik e-autójának átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapest Motors Kft. III. kerületi telephelyén 2021. május 6-án. Az ITM hamarosan újabb pályázatot hirdet az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A nagy érdeklődés miatt már a pályázat megjelenésének napján, hétfőn kimerült az elektromos autók vásárlásához kapható első, egymilliárd forintos keret, ezért az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján kedden megjelent tájékoztató szerint elérhetővé válik a teljes 3 milliárd forintos keretösszeg.

Az IFKA oldalán közzétett tájékoztatás szerint az elektromos autók vásárlását segítő pályázati konstrukcióban benyújtott pályázatok támogatási igénye elérte az első szakaszra tervezett 1 milliárdos keretösszeget, így a pályázatok beadását átmenetileg szüneteltették. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Közölték ugyanakkor azt is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az Innovációs és Technológia Minisztérium indítványozására az IFKA közös megállapodással úgy döntött, hogy június 15-én, kedden az E-AUTO-2021 / lakossági kódszámú pályázati felhívás módosításával a teljes 3 milliárdos keretösszeg elérhetővé válik, az első szakasz keretének rendkívül gyors kimerülése miatt.

A pályázatok benyújtását eredetileg három ütemben tervezték, az első ütem június 14-én indult és július 2-ig vagy a keret kimerüléséig tartott. A teljes keretösszeg 3 milliárd forint, minden ütemre 1-1 milliárdot terveztek, a támogatás vissza nem térítendő.

Forrás: MTI

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.