Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Rusvai: „Jó lenne, ha minél többen beoltatnák a gyermeküket”

A neves és elismert szakértő azon a véleményen van, hogy a 12-15 évesek oltása is helyes döntés, akik szintén hozzájárulhatnak az immunizáláshoz.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarországon már a 12-15 éves gyerekeket is lehet oltani, melynek kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök tett bejelentést, majd nem sokkal később elindították a regisztrációt. Rusvai Miklos ennek kapcsán is mondott pár szót a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában.

„Jó lenne, ha minél többen beoltatnák a gyermeküket, illetve a gyerekek közül is mind. Gondolom, ebben a korban ez már közös elhatározás, tehát a szülőnek nyilván kell az engedélye, de azért az ötlet remélem, többnyire már a gyerekektől jön, hiszen ők is tudják, hogy nekik is szabad lesz az életük, vagy szabadabb lesz az életük, ha oltatják magukat.” Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

„Jó lenne, hiszen az iskolakezdés után a pedagógus is nyugodtabb, a szülő is nyugodtabb, a nagyszülő is nyugodtabb, hiszen a gyerek sem oda, sem vissza nem tudja vinni adott esetben a fertőzést, amire a lehetőség még megvan.”

Rusvai hangsúlyozta, ezt a korosztályt sokkal kevesebb aggállyal be lehet oltani. „Sokkal kevesebb. Inkább úgy mondom, hogy a nemzetközi tapasztalatok alapján az eddigi nemzetközi tapasztalatok alapján sokkal kevesebb mellékhatás, és sokkal jobb és tartósabb az immunitás a fiatalokban.”

„Tehát a korral arányosan az immunképességünk is csökken, sok máshoz hasonlóan tehát a fiatalok immunizálása sokkal jobb. Ők ugye sokkal ritkábban betegszenek meg, a betegség ritkább, de a fertőzést ugyanúgy megkaphatják.”

„Korábban egy kicsit túlhangsúlyozták a szerepüket, de kétségtelenül a fertőzés átvitelében, közvetítésében szerepet játszanak, de nem központi szerepet. Nem többet mint az átlagember, mint a felnőttek.”

Azonnali hatállyal kirúghatja a Barcelona Xavit egy nyilatkozata miatt

Egyre furcsább dolgok történnek Barcsában, miután hónapokon át vártak Xavi döntésére, most pedig mégis kirúghatják.