Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Nagy fegyvert kaptak a kezükbe a szülők, átvehetik az Xbox feletti irányítást

A Microsoft egyik alkalmazásában elérhetővé vált a családi beállítás, amellyel korlátozni lehet a game-ek futtatását.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Microsoft egyik alkalmazásában elérhetővé vált a családi beállítás, amellyel korlátozni lehet a game-ek futtatását.

A redmondiak a megannyi leárazások és a fantasztikus Game Pass szolgáltatásukon kívül a szülőkre egyaránt figyelnek. Korábban kiderült, hogy a videójáték-függőség akár komoly probléma is lehet, amelyet nem árt idejében kezelni. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az Xbox Family Settings applikáció béta-verziója már letölthető Androidra és iOS-re, a felhasználók pedig a segítségével megszabhatják, mikor játszhatnak a gyerekek a konzolon.

Napi szintű időkorlátokat lehet beállítani, emellett tartalomszűrést, a másokkal való kommunikációt is limitálhatják a szülők, valamint megnézhetik az előzményeket is. A fiatal gamerek kérhetik a játékidő engedélyezésének meghosszabbítását abban az esetben, ha végeztek a kötelező házi feladatokkal.

Nem meglepő módon a Microsoft a Minecraftet szintén új funkciókkal látta el. Egy egyszerű billentyűkombinációnak köszönhetően át lehet váltani offline-ról online módra, így nem kell a korábban megszokott menükben keresgélni, ami megkönnyítheti a család dolgát.

Az mobilos alkalmazás még idén megjelenhet, egyelőre csupán 10 ezer emberen tesztelik és ha szerencsénk van, akkor mi is bekerülhetünk a bétába. Valószínű, hogy a Series X piacra dobásának idejében kerülhet a virtuális app boltokba a program, így nem kell tartaniuk a szülőknek attól, hogy a gyerekük túl sok időt tölt majd el a next-gen konzol előtt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.