Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,063 $

Titkos applikációval verte át az FBI az egyik legkeresettebb finn bűnözőt

A férfi beférkőzőtt a szigorúan őrzött hamis FBI-adatbázisba, ahonnan kenőpénzért cserébe bizalmas információkat osztott meg a spanyol alvilág magas rangú bűnözőivel.

Pixabay
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint egy Spanyolországban élő finn férfi áll a legújabb kibernetikai bűncselekmények mögött, melyek során FBI-hoz köthető információk szivárogtak ki, arról azonban nem tudott, hogy valójában az FBI szándékosan vezette meg őt.

A bűnöző az adatokat nem az FBI-nak szolgáltatta vissza váltságdíjért cserébe, mint ahogyan azt a hackerek általában csinálni szokták, helyette felkereste a helyi alvilág képviselőit, akikkel különböző szerződéseket kötött, természetesen feketén, komoly kenőpénzért. Soron kívül Egyre nagyobb szerepet játszik a közösségi média az álláskeresésben

A Helsingin Sanomat hírportál értesülései szerint az elkövetőt korábban már többször is elítélték, valamint jól mozgott a bűnözők között, hiszen minden bizonnyal az egyik Helsinkiben található prostituáltakat futtató banda tagja lehetett.

A férfi egyébként már évek óta egy nagyobb vállalkozást működtet a spanyol partvidéken, a cég főként marketingmegoldásokat és üzleti segítséget kínál a hozzájuk forduló ügyfeleknek.

Mint később kiderült, az FBI ANOM applikációja révén csípték el a bűnözőt, így lényegében a Szövetségi Nyomozó Iroda lépre csalta a férfit az állítólagosan kiszivárogtatott információkkal, amik igazából semmit sem értek.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.