Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Végső búcsút vettek a legendás játékvezetőtől, Puhl Sándortól

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Puhl Sándor nagy űrt hagy maga után, mind a játékvezetése, mind pedig a karaktere miatt. Egy igazi legendától vettek most végső búcsút.

Fotó: Twitter/MLSZ
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Szent István Bazilikában szűk családi és baráti körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól, a világ egykori legjobb játékvezetőjétől, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának alelnökétől – olvasható az MLSZ hivatalos közleményében.

Puhl Sándor május 20-án, 65 évesen hunyt el, búcsúztatására szerdán, a Szent István Bazilika altemplomában került sor a gyászoló családtagok, barátok körében. A szertartáson, amelyet Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök tartott, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése, így dr. Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is részt vett. Az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök mondott búcsúbeszédet. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Puhl Sándor világbajnoki fináléban, Bajnokok Ligája-döntőben bíráskodott, négyszer választották meg a világ legjobb játékvezetőjének, a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető volt. 2000–2006 között az MLSZ alelnökeként tevékenykedett, 2006-ig MOB-tagként személyesen képviselte a labdarúgást az olimpiai mozgalomban.

Érdekes lista a világ legértékesebb futballistáiról: hol van Mbappé?

2006-ig a FIFA Játékvezető Bizottságának tagja volt. 2000-től 2007-ig az MLSZ Játékvezetői Testületének elnöke volt. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nemzetközi játékvezetőinek ellenőreként is működött, 2011-től az MLSZ Játékvezetői Bizottságának alelnöki tisztét töltötte be.

Áttörés jöhet a bőrrák kezelésében, mRNS-vakcina és gyógyszer segíthet a leküzdésében

Az oltás minden egyes betegre személyre szabottan, az adott rákos megbetegedés ellen irányul.