Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

Koronavírus – életveszélyes nyáron hátradőlni, újabb járványhullám robbanhat be

Komáromi Zoltán háziorvos szerint hiába történtek enyhítések a koronavírus-járvány harmadik hullámának lecsengése után, életveszélyes következményei lehetnek annak, ha mindenki lazít, és visszatér a normális kerékvágásba.

MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ATV Start című műsorában a háziorvost azzal kapcsolatban kérdezték, mi a véleménye az újabb lazításokról, melyek alapján például falunapokon már 1 500 fő is részt vehet.

Komáromi úgy gondolja, „a kormányzati propagandának azt kellene sulykolnia, hogyan kell ésszerűen nyaralni.” A szakember hozzátette, életveszélyes most hátradőlni, be kell tartani az ésszerű járványügyi szabályokat, folytatódnia kell a teszteléseknek, és nemcsak magunkra, hanem másokra is figyelnünk kell. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Komáromi szerint elengedhetetlen, hogy felkészüljön a magyar egészségügy az esetleges őszi negyedik járványhullámra, valamint a védettséghez szükséges harmadik oltásra.

Müller Cecília korábban arról beszélt, hogy lehet keverni az oltásokat, erre a háziorvos úgy reagált, hogy egy nem kötelező oltásnál a felelősséget az orvos és a gyártó együttesen vállalja. Komáromi hiányolja, hogy ez nem jelent meg a közlönyben, szerinte nem lehet így vezetni egy országot: ha szabályok vannak, és ezeket megváltoztatják, tessék ezeket közölni.

Az egészségügyi dolgozók felmondási tilalmát feloldották, a szakorvos szerint megalapították az egészségügy „KLIKK”-jét, mint az oktatásban, amihez az OKFŐ engedélye szükséges.

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.