Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Kamerák előtt pofozta fel egy ellentüntető Emmanuel Macront

A francia elnök Tain-L’Hermitage városába érkezett egy kampányrendezvényre, amikor „Le a Macronizmussal!”- felkiáltással egy férfi lekevert neki egyet.

Emmanuel Macron francia elnök beszédet mond az Európa jövőjéről szóló konferencián az Európai Parlament (EP) strasbourgi épületében 2021. május 9-én, az Európa-napon. MTI/AP pool
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Franciaország elnökét, Emmanuel Macront hivatalos látogatásán pofonvágta egy tüntető. A BBC beszámolója szerint Macron Tain-l’Hermitage városába érkezett egy kampányrendezvényre, amikor az eset történt.

Az elnök éppen köszöntötte kordon mögött gyülekező híveit, amikor egy zöld pólós, szemüveges férfi karját megfogva, hogy ne tudjon elhajolni, kioszt neki egy balost, mielőtt a testőrök közbeléphettek volna. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A francia média információi szerint két embert tartóztattak le az ügyben, köztük a támadót, akinek bár személyazonosságát nem tették közzé, a beszámolók arról írnak, hogy a pofon közben azt kiáltotta, „Le a Macronizmussal!” Indítékai szintén ismeretlenek, őt és társát jelenleg is kihallgatják.

Macron a támadás után visszatért a kordonhoz fogadni híveit.

A miniszterelnök Jean Castex mellett Macron két nagy riválisa, a baloldali Jean-Luc Mélenchon és a szélsőjobboldali Marine Le Pen is elítélte az ügyet, előbbi szolidaritását fejezte ki, utóbbi arról írt Twitteren, hogy a politikai nézeteltérések „hevesek lehetnek, de a fizikai erőszakot nem tolerálhatjuk.”