Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Elon Musk szerint a pénz nem valódi, helyette más mozgatórugói vannak a gazdaságnak

Talán mondanunk sem kell, hogy ezúttal is Twitteren osztotta meg legújabb bölcseleteit a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója.

MTI/EPA pool/Filip Singer
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Elon Musk ismét élesen kritizálta a pénzügyi szektort legutóbbi Twitter-bejegyzésében, amelyben arról írt, hogy a gazdaság alappillérét a javak és szolgálatatások jelentik, ezáltal a pénz bármilyen formája egyszerűen okafogyottá válik és értelmét veszti.

A SpaceX alapítója úgy tűnik, hogy látja az összefüggéseget a gazdaságban, hiszen már mindenki megtanulhatta élete során, hogy a pénz csupán a javak és a szolgáltatások elérhetőségének és megvásárlásának megkönnyítésére szolgál. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Ami egészen furcsa és megtévesztő Musk kijelentésében, hogy saját maga is jelentős kriptovaluta-befektetőnek számít, ami szöges ellentétben áll elveivel, ezért úgy gondoljuk, ismét csak egy légből kapott trükkről beszélhetünk.

Az igaz, hogy az elmúlt hónapokban több kriptovalutával is szakított, legyen szó éppen a világ legnépszerűbb tokenjéről, a bitcoinról, mindeközben viszont olyan virtuális fizetőeszközök árfolyamát repítette a magasba, mint például a dogecoinét, vagy a pornóipar kriptodevizájáét, a Spermarakétáét.

E pontokból kiindulva a pénz mégsem olyan funkciót tölt be a mindennapi életben, mint ahogyan azt Elon Musk elképzelte. Hogy még ennél is zavarosabb legyen a téma, a milliárdos techcsászár nem volt rest néhány perccel eredeti tweetje után egy újabbat posztolni, amiben átváltozott valódi hippivé.

„Ne öld meg azt, amit gyűlölsz, helyette védd meg azt, amit szeretsz” – írta a bejegyzésben, melynek magyarázatához szerintünk már filozófus szakemberek segítségét kellene kérnünk.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.