Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,143 $

Egy oroszlán koronavírusban pusztult el Indiában, nyolc másik nagymacska is megbetegedett

A koronavírus-fertőzések drámai hulláma Indiában elérte a Tamil Nadu államban található Chennai állatkertjét is, ahol egy oroszlán elpusztult, nyolc másik oroszlán tesztje pedig pozitív lett koronavírusra.

Fotó: Unsplash/palesa
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jelenleg nem világos, hogyan fertőződtek meg a nagymacskák, amelyek a világjárvány második hullámában április 20-án a látogatók előtt bezárt Arignar Anna Állatpark lakói.

A múlt héten a személyzet észrevette, hogy az oroszlánok elvesztették étvágyukat, köhögtek és tüsszögtek. A nagymacskák közül kilenc pozitív eredményt produkált a teszten. Neela, egy kilencéves nőstény, gyakorlatilag tünetmentes volt, csütörtökön azonban elpusztult – jelentette be az állatkert. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Két másik idősebb oroszlánt, a 23 éves Kavithát és a 19 éves Bhuavát szoros megfigyelés alatt tartják és jelenleg is állatorvosi kezelés alatt állnak. A La Stampa szerint az állatkert hangsúlyozta, hogy minden biztonsági protokollt betartottak.

A személyzet minden tagja be van oltva, rendszeresen tesztelik őket, és védőruhát is viselnek, amikor az állatokkal érintkeznek, az élelmiszereket pedig elővigyázatosságból ultraibolya sugarakkal is kezelik.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.