Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Hatalmas víznyelő fenyegeti az egyik mexikói várost

Az óriási tályog egyetlen nap leforgása alatt alakult ki; a helyiek először azt hitték, a jelenséget követő nagy csattanás egy villámcsapás lehetett.

...svg content...YouTube/AFP
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hangrobbanásra reagálva a Santa Maria Zacatepec nevű kisváros lakói azonnal az utcára siettek, és észrevették, hogy a határban egy óriási méretű víznyelő keletkezett, ami azonnal megtelt talajvízzel.

Ha mindez nem lett volna elég, kiderítették, hogy a lyuk napi szinten több métert szélesedik, az incidenst követő napon már 30 méterrel nagyobbá vált, keddre pedig elérte a 80 méteres átmérőt. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Jelenleg akkorára nőtt a gigászi zsomboly, hogy veszélyezteti a közelben lakó Sanchez család házát, akiket minden bizonnyal evakuálniuk kell majd, máskülönben belemerülhetnek az épülettel együtt a kráterszerű képződménybe – olvasható az ABC hírportál riportjában.

Tudósok és a helyi hatóságok azt feltételezik, hogy a jelenség hátterében valószínűleg a talaj víztartalma állhat, és geológiai egyenlőtlenség idézhette elő a különleges jelleget öltő földcsuszamlást, így jöhetett létre a szinte szabályos kör formájú tályog.

Többen is megpróbáltak a lyuk közelébe férkőzni, ám hamar visszaléptek, mivel a talaj annyira instabil, hogy könnyedén bele lehet esni a víznyelő mélyébe. Geológusok úgy gondolják, nincs semmiféle megoldás sem a tágulás megfékezésére, kizárólag a sorsban bízhatnak és abban, hogy a föld végül elég sűrű lesz ahhoz, hogy megálljt parancsoljon a lyuk szélesedésének.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.