Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Kiderült, hányan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe településenként

A K-Monitor közérdekű adatigényléssel hozzájutott ahhoz a statisztikához, amelyből kiderült, pontosan hány áldozata volt a járvány harmadik hullámának az egyes városokban.

...svg content...MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi Központot és az operatív törzset is rendszeresen kérték a sajtótájékoztatókon, hogy adja ki a településenkénti elhalálozások listáját, ezt azonban sosem tették meg.

A K-Monitor Facebook-bejegyzésében azt írták, február végén fordultak adatigényléssel az NNK-hoz, végül a törvényben előírt maximális idő, vagyis 90 nap után kaptak egy dokumentumot, amiben a járvány kitörésétől 2021. március 4-ig jelenítették meg a települések áldozatait. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

Az NNK egy szkennelt, géppel írott dokumentumot küldött, amit digitalizáltak, és a következő linkre kattintva bárki elérhet.

Egy térkép is készült a nagyobb magyarországi városokról, melyen látszik, pontosan hányan haltak meg lakosságarányosan 10 ezer főre vetítve a különböző régiókban és megyeszékhelyeken.

Forrás Telex

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.