Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Embercsempész-hálózatra csaptak le Szlovákiában és Németországban a hatóságok

Csalással szereztek vízumot a bevándorlóknak, majd többek között prositúcióra kényszerítették őket, hogy „ledolgozzák a tartozásukat”.

...svg content...Fotó: Polizei Berlin/Facebook
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az EuroNews tudósítása szerint a hatóságok közölték, hogy egy bűnszervezet három tagját tartóztatták le Németországban és Szlovákiában hétfőn, miután rajtaütéseket hajtottak végre a két országban.

A csoportot azzal gyanúsítják, hogy hatalmas összegekért vietnámi származású bevándorlókat csempésztek Európa országaiba, majd arra kényszerítették őket, hogy masszázsszalonokban, bordélyházakban dolgozva törlesszék tartozásukat. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

A berlini rendőrség egy vietnámi nőt tartóztatott le a német fővárosban, míg egy szlovák nőt Pozsonyban vettek őrizetbe a hatóságok. A bűnüldöző szervek valószínűsítik, hogy a két gyanúsított egy nagyobb bűnszervezet tagja számos vietnámi, egy német és két szlovák mellett, akik csalással megszerzett vízumokkal szállítottak vietnámiakat Európába. 

A gyanú szerint a csoport 13 ezer euró és 21 ezer euró, vagyis nagyjából 4 és félmillió és 7.2 millió forint közötti összegeket követeltek a vietnámi származású bevándorlóktól utanként, és a nyomozók úgy vélik, hogy szépségszalonokban, masszázsszalonokban, és borélyházakként működő lakásokban dolgoztatták le velük az összegeket.

A német rendőrség, a szlovák rendőrség és az Europol közös nyomozása 250 vietnámi bevándorlóról állapította meg, hogy a bűnszervezet csalás útján hozta őket a kontinensre. A vietnámi bevándorlók érvényes schengeni vízumot kaptak, hamis alapon: szlovák cégeket hoztak velük kapcsolatba valótlanul. 

Amikor a vietnámiak megérkeztek Németországba, elvették tőlük a személyes holmijukat, és addig tartották őket fogva, amíg le nem dolgozták a tartozásukat.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .