Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,11 Ft
Euró
392,83 Ft
Font
458,63 Ft
Bitcoin
63,754 $

Hivatalos: Megvan a Real Madrid új edzője, egy régi név tér vissza

Az elmúlt hetek találgatásai tekintetében meglepő fordulatként Carlo Ancelotti lesz a Real Madrid új menedzsere a 2021/22-es szezontól.

Carlo Ancelotti, a spanyol Real Madrid vezetőedzője, mielőtt megkezdődik csapatának a német Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzése a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2014. április 23-án. (MTI/EPA/Juanjo Martin)
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Azt gondolhattuk volna, hogy a nemzetközi futball edzőkeringője nem lehetne őrültebb, ám a Real Madrid gondoskodott róla, hogy további csavarok történjenek ezen a területen. Minden kezdődött azzal, hogy a csapat sikeredzője, Zinedine Zidane bejelentette távozását a klub éléről.

Az ilyenkor szokásosnak mondható „casting” meg is indult a sajtóban, az elmúlt hetek során többek között Raúl, Antonio Conte és még Mauricio Pochettino neve is felmerült, aki a spanyol sajtó szerint még szerződést is bontott volna a PSG-vel, ahol alig fél éve nevezték ki. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Az elmúlt 24 órában azonban más fordulatot vettek az események, ugyanis egy régi ismerős neve merült fel a Real Madrid háza táján: a klubbal 2014-ben Bajnokok Ligáját is megnyerő Carlo Ancelotti lehet a blancók menedzsere.

Az átigazolási hírekben jártak Fabrizio Romano már a nap folyamán több részletet is kiszivárogtatott a tervezett edzőváltásról: megtudta, hogy Ancelotti szerződést bonthat a jelenlegi munkaadójával, az Evertonnal, csakhogy visszatérjen a spanyol fővárosba. Másik információként pedig azt közölte, hogy az olasz mester 2024-ig írhat alá.

A hír pedig végül igaz lett, a klub a hivatalos oldalán és közösségi oldalain is megerősítette a hírt: Carlo Ancelotti lesz a Real Madrid menedzsere a következő szezontól! Az olasz mester így távozik Angliából, helyetteséről egyelőre még nem tudni.

Carlo Ancelotti tehát második edzői körét kezdi meg a Real Madridban, ahol 2013 és 2015 között edzősködött korábban. Ancelotti nevéhez sikerek is társulnak Madridban, elég csak az említett Bajnokok Ligája győzelemre gondolni.

Ami a csapattól távozó Zidane-t illeti, az ő pályafutásának következő szakaszáról továbbra sincs még hitelt érdemlő sajtóinformáció, mindössze csak annyit tudni, hogy folytatni szeretné a menedzserkedést és máshol is kipróbálná magát.