Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Lewis Hamilton felháborodott a nemrég történt rendőrségi brutalitáson

Ha nem lenne elég gond a világon, a tegnapi durva események hozzájárultak ahhoz, hogy még tovább mélyüljenek az etnikai problémák.

Sport

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton is nemtetszését fejezte ki azzal a videóval kapcsolatban, ami bejárta a világhálót. A felvételeken az látható, ahogy egy minneapolisi rendőr egy afroamerikai származású ember ellen meglehetősen brutális módon intézkedik.

A felügyelő a térdét a férfi nyakához szorította, aki közben az aszfalton feküdt és hiába kiabálta, hogy nem kap levegőt, alig pár perc múlva elvesztette az eszméletét, az elzáródott légutak miatt megfulladt és George Floyd a helyszínen meghalt. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A videó azóta óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, a közösségi médiákról pedig nem győzték leszedni kegyeleti okokból a felvételeket. Minneapolisban azonnal hatalmas tömegek gyűltek össze az utcákon és azért tüntettek, hogy méltó módon büntessék meg Floyd feltételezett gyilkosát. Olyan transzparenseket emeltek a fejük fölé, amelyeken a „pereljétek be a rendőrséget” és a „nem kapok levegőt” feliratok voltak olvashatók.

A Mercedes pilótája az Instagram-oldalán osztotta meg a gondolatait és kifejezte támogatását a demonstrálók mellett. A Forma-1-es szupersztár feltöltötte az ellentmondásos videót és mellé azt írta,

„A világ, amelyben élünk. Ki lesz ezért felelősségre vonva? Ez a két rendőr egészen biztosan nem.”

Hamilton egy másik sztorit is posztolt, amit LeBron James oldaláról vett át. A bejegyzésben a 2016-os NFL-játékos, Colin Kaepernick 2016-os akcióját állította párhuzamba a történtekkel, amikor a profi amerikai futballista a himnusz közben letérdelve tiltakozott a feketékkel szemben elkövetett agresszivitás ellen.

Lewis Hamilton lett az első afroamerikai származású pilóta a Forma-1-ben, miután ülést kapott a 2007-es szezonra a McLaren csapatánál. A 2008-as Spanyol Nagydíjon ő is szembesülhetett rasszista támadásokkal, amikor néhány helyi szurkoló fekete arcfestéket és parókákat viselve fütyülte ki őt minden egyes pillanatban, amikor a pályára hajtott.

A brit versenyző notórius képviselője a rasszizmus elleni harcnak és az ezzel kapcsolatos véleményét sosem rejti véka alá.

Közben érdekes előrelépés történt az orvostudományban:

https://liner.hu/egy-uj-feherjet-fedeztek-fel-ami-lassithatja-a-rak-kialakulasat/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.