Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,721 $

Könnyek között vonultak ki a katonák a magyar kórházakból

A Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetben különleges búcsúval köszöntek el a katonák az orvosoktól és a páciensektől.

MTI/Kiss Dániel
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az első katonák a kórházakba még tavaly novemberben érkeztek meg annak érdekében, hogy biztosítsák az irányítást a főkapuknál, később pedig a kialakított oltópontoknál – olvasható a Metropol riportjában.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe két rendőr, ezután további hullámban összesen 27 katona érkezett. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Miután lezárult a harmadik járványhullám, az ő munkájuk is okafogyottá vált, ezért a Magyar Honvédség mindannyiukat visszahívta. Az esemény azonban különleges jelleget öltött, hiszen elhatározták, zenével köszönnek el a gyermekkórház dolgozóitól.

„Kitaláltuk, mi lenne, ha a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Készenléti Rendőrség Zenekara történelmet írna és egy közös koncerttel lepné meg a gyerekeket és fejezné ki háláját az intézetnek, az itt dolgozóknak, és rajtuk keresztül valamennyi egészségügyben dolgozónak azt az áldozatos munkát, mely a járvány idején erejükön felül teljesítettek” – mondta a lapnak dr. Hajba Zsolt rendőr alezredes.

A búcsúkoncerten nemcsak a katonák és hozzátartozóik, hanem a kórházban ápolt gyerekek is részt vehettek. A klinika lakói csillogó szemekkel nézték az egyenruhás zenészeket, és ujjongva tapsolták vissza az énekesnőt, Ress Hajnalkát, aki nélkül nem jöhetett volna létre az esemény.

Jobb, ha mindenki felkészül, 500 forint lesz egy gombóc fagylalt idén nyáron

A változatosság kedvéért ismételten drágulásra kell készülni a süteményeknél, miközben a kakaó világpiaci ára rekordszintre emelkedett, egy gombóc fagylalt pedig legalább 500 forint lesz a nyáron.