Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Az Egyesült Államok is szankciókat helyez kilátásba, Lukasenko világháborúval fenyeget

Az Egyesült Államok újra élesíti felfüggesztett szankcióit Belarusz ellen a Ryanair-gép eltérítése és Roman Protaszevics ellenzéki újságíró elfogás miatt, valamint további büntetőintézkedéseket vezet be magas rangú belarusz tisztségviselők ellen, amit a Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki jelentett be pénteken.

Joe Biden amerikai elnök beszél az amerikai kezdeményezésû, videokapcsolaton keresztül zajló nemzetközi klímavédelmi csúcstalálkozón a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2021. április 22-én. MTI/AP/Evan Vucci
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Nem ez az első eset, hogy az Egyesült Államok szankciókkal sújtja Belaruszt, hiszen 2006-ban George Bush vezetése alatt az amerikai kormány büntetőintézkedésekkel élt kilenc belarusz állami cég ellen az akkori belarusz elnökválasztás vitatott eredménye miatt.

Ennek értelmében az amerikai cégek nem üzletelhetnek a kilenc vállalattal. Később, 2015-ben ezeket az intézkedéseket felfüggesztette az amerikai kormány, mert Minszk tett néhány pozitív lépést a demokrácia felé. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Azonban Joe Biden elnök kormánya már nem hosszabbította meg a szankciók felfüggesztését, és az Európai Unióval egyeztetve szankciókat fog most bevezetni a Lukasenko-rezsim több tagja ellen. Ezzel együtt ismét azt javasolja állampolgárainak, hogy ne utazzanak Belaruszba – írja az MTI.

Maga Alekszandr Lukasenko belarusz elnök a héten élesen kikelt a nyugati országok szankciófenyegetései ellen, azt állítva, ezek mögött a fenyegetések mögött az áll, hogy nem sikerült felkelést kirobbantaniuk az ő országában. Belarusz – fűzte hozzá – Európa középpontja, és ha ott valami fellángol, akkor akár a harmadik világháború is kitörhet.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.