Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Letartóztattak egy katonát, amiért elutasította a koronavírus-vakcinák kiszállítását

Először vádoltak meg hivatali lázadással egy kanadai katonát, miután kiderült, hogy nem teljesítette a parancsot, és nem szállította ki a szükséges mennyiségű covid-védőoltásokat az oltópontokra.

MTI/Rosta Tibor
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Ottawa Citizen beszámolója szerint Ladislas Kenderesi tisztjelöltet lázadással és botrányos viselkedéssel őrizetbe vettek május 12-én, ugyanis megtagadta a kiadott parancsot, ami a vakcinaellátásról szólt.

Kenderesi tavaly több lezárás elleni tüntetésen is részt vett Torontóban, miközben büszkén viselte magán a kanadai hadsereg egyenruháját. A katona váltig meg van győződve arról, hogy az újonnan kifejlesztett covid elleni vakcina használata emberiség elleni bűntettnek számít és gyilkos az, aki alkalmazza őket. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

A kadét a YouTube-ra feltöltött videókban másokat is arra buzdít, ne éljenek a vakcinák nyújtotta lehetőségekkel, tagadják meg az oltást, és ha tehetik, inkább maradjanak ki az egész kampányból:

„Rengeteg gyűlöletet fogok kapni amiatt, amit mondok és ahogyan cselekszem, de eljutottam arra a pontra, hogy már nem érdekel.”

Kenderesit azóta elbocsátották a hadseregből, támogatói azonban létrehoztak számára egy GoFundMe adománygyűjtést, ahol az összegyűlt pénzzel a pereskedést és a jogi vitákhoz szükséges ügyvédek fizetését kívánják állni a tisztjelölt megsegítésére.

Michel Drapeau ügyvéd a lap megkeresésére elmondta, legutoljára az 1940-es években történt meg, hogy a haditengerészet egyik tisztjét lázadás miatt rúgták ki, így egy nem mindennapi jelenségről beszélhetünk. A vakcina-szkepticizmus nemcsak a kanadai, hanem az amerikai hadseregben is egyre jobban terjed, a legutóbbi jelentések alapján a katonák több mint fele nem akarja magát beoltatni, mivel bíznak abban, hogy egészségesek, így nem szeretnének részesülni a vakcinákban.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.