Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Fenyegetések miatt evakuálni kellett a belga médiakonglomerátum épületét

Erőszakos fenyegetések miatt egy rövid időre evakuálni kellett a belga DPG médiakonglomerátum Antwerpenben található főhadiszállását.

...svg content...Twitter/DPG Media IT
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A beszámolók szerint a fenyegetések egy holland szélsőséges szervezetek részéről érkeztek, akiknek az a célja, hogy megtalálják Mac Van Ranst belga virológust – írja az NL Times. A virológus jelenleg bujkál, miután egy katona állítólag fegyvert lopott azért, hogy levadászhassa őt.

Faroek Özgünes, az egyik holland lap terrorizmus-szakértője elárulta, hogy a fenyegetést a „Holland Szabadságharcosok” nevű szélsőjobboldali szervezet intézte, amely meg van győződve arról, hogy a médiavállalat tudja Van Ranst tartózkodási helyét. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A Facebookon rendkívül aktív, körülbelül ezer követővel rendelkező szervezet tervei szerint vagy levélbombát küldtek volna a cég központjában, vagy egy csapatnyi férfit, hogy „elbeszélgessenek” az újságírókkal.

Mint kiderült, végül éppen a szervezet egyik tagja értesítette a rendőrséget a készülő erőszakos cselekményről, ugyanis ezt maga is túlságosan is szélsőségesnek ítélte meg. A rendőrség a fülesre azonnal reagált, így gyorsan tudták evakuálni az épületet.

Marc Van Ranst az elmúlt napok során teljesen a holland és belga sajtó figyelmének középpontjába került, miután egy szélsőséges eszméket valló katona, Jürgen Conning megfenyegette azzal őt és másokat is, hogy megöli.

A virológus nemrégiben a Twitteren is összeveszett egy neves koronavírus-szkeptikussal, Willem Engellel, aki azzal vádolta meg Van Ranstot, hogy félelmet és pánikot kelt, így ne csodálkozzon azon, hogy az életére törnek.