Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
392,68 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
64,007 $

Régészeti kincseket talált egy férfi egy elásott ALDI-s táskában

Több mint kétmillió forint értékű régészeti leletekre bukkant egy férfi, aki először nem akart hinni a szemének, mit is rejt valóban a táska.

Twitter/Aldi
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Charles Cartwright újonnan vásárolt fémdetektorát avatta fel, első bevetése után nem sokkal később pedig rá is talált első zsákmányára – olvasható az ATV beszámolójában.

Az eszköz jelzése után azonnal ásni kezdett, majd pár perc múlva egy ALDI-s táskára bukkant a föld alatt. Ez még nem volt túlságosan izgalmas, szemben azzal, amit talált benne.

Kinyitotta a zacskót, majd a belsejében nagyjából 5 500 font értékű leletekre bukkant, melyek között voltak római, viking és egyiptomi műtárgyak is, amiket körülbelül 4 évvel ezelőtt loptak el egy műgyűjtőtől.

Az ellopott értékeket végül visszajuttatták eredeti tulajdonosához, hála a férfi jótékony szellemének.

A kincsek elrejtője úgy gondolhatta, jó ötlet álcázni az eltulajdonított műtárgyakat, Catwrightnak éppen ez tette gyanússá a dolgot, hiszen a rómaiaknak még nem volt ALDI-juk.

Az eset egyébként egy olyan brit régióban történt, ahol rendszeresen találnak ókori és középkori ékszereket, tárgyakat és különféle eszközöket, amelyek rendkívüli értékkel rendelkeznek.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.