Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,32 Ft
Euró
388,43 Ft
Font
451,59 Ft
Bitcoin
61,737 $

Megvan az első európai ország, amely elérte a nyájimmunitást a vakcináknak köszönhetően

Az Európai Unió tagállamai közül Málta érte el elsőként a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik legjelentősebb eredményét: az oltási programnak köszönhetően kialakult a nyájimmunitás.

Fotó: Matheus Frade/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Chris Fearne egészségügyi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette: Málta elérte a nyájimmunitást, és a felnőtt lakosság több mint 70 százaléka felvette a koronavírus elleni vakcinát.

Az EuroNews szerint a félmilliós lélekszámú szigetországban az elmúlt héten az új esetek száma naponta átlagosan három volt, a koronavírus-teszt pozitivitási aránya pedig 0.2 százalék, ami nagyon alacsony értéknek számít. Soron kívül Az inflációra hivatkozva többször is árat emelhetnek a bankok

A máltai egészségügyi miniszter közölte, hogy az országban öt másodpercenként adnak be egy oltást, és a felnőtt lakosság 42 százaléka már a második dózis oltóanyagot is megkapta. 

A dél-európai szigetországban jelenleg minden 16 évnél idősebb lakos veheti fel a vakcinát, de ha az európai egészségügyi hatóságok jóváhagyják, a 12 évnél idősebb tinédzserek is megkaphatják majd a koronavírus elleni védőoltást.

Chris Fearne elmondta, hogy azoknak, akik már felvették a vakcinát, az alacsony fertőzöttségi arányok mellett július 1-jétől megszűnik a maszkviselési kötelezettség a szabadban. 

Az enyhítések korábbi szakaszaiban június 1-től Málta strandjain már nem szükséges a maszkviselés, az éttermek éjfélig tarthatnak nyitva, és az edzőtermek és uszodák korlátozásait szintén feloldották.

A robothernyó felülírhatja az eddigi fejlesztéseket, minden eddiginél sokrétűbb a tudása

A moduláris robot a jövő egyik legígéretesebb megoldása lehet, és már most rengeteget tud.

Szentkirályi Alexandra szemetet cipelt Budapesten, elege van Karácsony Gergely munkájából

Szentkirályi Alexandra Budapest köztisztaságával sem elégedett, többek között ezen is változtatna, ha megkapná a lehetőséget a főváros irányítására.