Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,13 Ft
Euró
400,78 Ft
Font
476,27 Ft
Bitcoin
60,486 $

Újra a mumusa csapott le a PSG-re

Luis Campos már elvett két bajnoki címet a párizsiaktól és ő volt az idén őket a trónról letaszító Lille sikerének is a kovácsa.

...svg content...A Lille játékosai ünnepelnek, miután a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó idénybeli mérkőzésén 2-1-re győztek az Angers ellen Angersben 2021. május 23-án. A Lille története negyedik bajnoki címét ünnepelheti, és 2011 után emelheti újra magasba a trófeát. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Sport
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A PSG-nek rémálmai lesznek Luis Camposról. A Lille – már csak volt – sportigazgatója lett a párizsi csapat mumusa az elmúlt években, ő rakta össze ugyanis a legutolsó két csapatot, akik meg tudták őket állítani a hazai bajnokságban. Csendes munkáját az AS összeállítása szerint az átigazolási piacon csak siker koronázta.

Campos első nagy elismerése 2017-ben érkezett el az AS Monaco bajnoki címével. Bár akkor már egy éve nem volt a csapatnál, annak magját – Bernardo Silvával, Thomas Lemarral, Benjamin Mendyvel, Fabianóval többek között – ő hozta a hercegségbe, ahogyan ő iratta alá Kylian Mbappéval első profi szerződését, ami döntő volt a sikerükben. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

A portugál szakember útja innen Lille-be vezetett. A jelenlegi keret szinte 100%-a az ő vezetése alatt került a csapathoz. Celiket a török másodosztályból hozta el. A PSG-től elhappolta Maignant és Soumarét, míg a középpályát Benjamin Andréval, a csatársort Burak Yilmazzal és Jonathan Daviddal erősítette meg.

Pár éve a Lille hatalmasat kaszált Nicolas Pépén (tízmillió euróért vették meg, nyolcvanegymillióért adták el), Victor Osimhenen (12 milliós vételár után 71-ért váltak meg tőle) és Leaón (őt 35 millióért vette meg a Milan), ezzel még jobban bizonyítva az új főnökeinek, miért lehet az újdonsült bajnokot decemberben elhagyó Campos jó választás.

És hogy ki lesz az új főnök? A lap szerint a Real Madrid élénken érdeklődik iránta. Nem először dolgozna a spanyol fővárosban, megfigyelőként segítette ugyanis José Mourinho munkáját, Fabinhót az ő javaslatára igazolták le, még ha a brazil csak Monacóban tudott igazi áttörést elérni.

A Wizz Air is reagált a 20 órás járatkésésre, ekkor landolhat a gép Budapesten

A szerkesztőségünk számára megküldött közleményből minden kiderül.