Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,45 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
59,534 $

Hiába a tűzszünet, újabb támadás történt Jeruzsálemben

Végzett a rendőrség a palesztin támadóval, miután a férfi késsel támadt két izraelire hétfőn.

Fotó: Magen David Adom/Twitter
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Al Jazeera tudósítása szerint az izraeli rendőrség végzett azzal a palesztin férfival hétfőn, aki a gyanú szerint megkéselt két izraeli Kelet-Jeruzsálemben. 

Micky Rosenfeld, a rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a támadót lelőtték és ennek következtében a férfi életét vesztette.  Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Az izraeli mentőszolgálat elmondta, hogy két húszas éveiben járó férfi sebesült meg a támadás során, egyiküket komoly, másikukat könnyebb sérülésekkel szállították a kórházba. Mindkettőjüket szúrt sebek érték a felsőtestükön. 

A támadás egyik áldozata az izraeli légierő egyenruháját viselte a késelés idején a közösségi oldalakra feltöltött videók szerint. A katonaság közölte, hogy a tisztet a helyszínen ellátták, majd további kezelésre kórházba szállították. 

Izrael a konfliktus és erőszakos cselekmények ismételt fellángolása óta 11 nap alatt 250 palesztint ölt meg a Gázai-övezetben végrehajtott légicsapásokkal, közöttük 66 gyermeket, és további 2000 palesztin megsérült. Izraelben 12 ember vesztette életét a rakétatámadásokban. 

A kölcsönös légitámadásokat pénteken állították le Egyiptom közvetítésével. A hétvégén izraeli rendőrök azonban további akciókat hajtottak végre a köveket dobáló tiltakozókkal szemben az Al-Aszka-mecsetnél, a konfliktusok egyik gócpontjánál. 

A hétfői késeléses támadásra Sheikh Jarrah városrész közelében került sor, ahol a Ramadán alatt történő, palesztin családokat érintő kilakoltatásokat tömegdemonstrációk követték, melyeket az izraeli biztonsági erők erőszakkal törtek le.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Videón az AS Roma elődöntős veresége a Bayern Leverkusen ellen

Megvoltak az olaszok lehetőségei, de azokkal nem tudtak élni a Bayer Leverkusen ellen az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén.