Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Tizenháromra emelkedett az olasz felvonóbaleset halálos áldozatainak száma

Olasz sajtóértesülések szerint tovább nőhetett a halálos felvonóbaleset áldozatainak a száma, immáron tizenhárom elhunytról lehet tudni.

...svg content...Fotó: Twitter/Media India Group
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint arról mi is beszámoltunk, lezuhant egy Stresa és Mottarone között közlekedő felvonó kabinja mintegy száz méterrel a célállomás előtt, körülbelül 1500 méteres magasságban. Az első híradások kilenc halálos áldozatról szóltak, ám ez tovább emelkedhetett.

A La Stampa és a Quotidiano Nazionale is megerősítette, hogy összesen tizenhárman vesztették életüket a zuhanás következtében, a sérültek számáról azonban továbbra sincs egységes információ az olasz sajtóban. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A La Stampa ugyanis úgy tudja, hogy egyetlen sérült életéért küzdenek, míg a Quotidiano szerint – amelyet több olasz lap is megerősítette korábban – két gyermeket szállítottak súlyos állapotban kórházba a helyszínről.

A sérülteket mentőhelikopterrel szállították egy torinói kórházba, ám a mentési munkálatok rendkívül nehézkesek voltak, mivel a kabin egy erdős részen zuhant le, amely meglehetősen nehezen volt megközelíthető.

A Quotidiano úgy tudja, hogy az összes sérültet, aki túlélte a zuhanást, már megtalálták és kórházba szállították, a romok takarítása pedig folyamatosan zajlik. A baleset körülményei nem tisztázottak még, de a felvonó kötelének meghibásodása okozhatta a tragédiát.

A La Stampa tudomása szerint az egyik túlélő egy öt éves gyermek, aki fejsérülést szenvedett és eltörte az alsó végtagjait, ám tudatánál van. A másik túlélő állapotáról nem sokat tudni, a lap szerint zajlanak a vizsgálatok.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.