Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Lezuhant egy felvonó kabinja Olaszországban, legalább 9 halottja van az esetnek

Fotó: Twitter/Virgil del Fuoco
not image

Nagy Noel

2021. május 23. - 14:25

Halálos baleset történt Észak-Piedmontban, amikor egy 11 embert szállító felvonó kabinja lezuhant, amelyben legalább kilencen életüket vesztették.

A Stresát Mottaronéval összekövető felvonó feltehetően azért zuhant le, mert az azt tartó kötél elszakadt – írja a La Repubblica. Azt viszont biztosan tudni, hogy a baleset a Maggiore-tó közelében található hegy egyik legmagasabb pontján történt, mintegy 1491 méteres magasságban.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A RAI News értesülései szerint a kabin 100 méterrel a célállomástól zuhant le, amely a hegy egyik legmagasabb pontjánál található. A kabin ráadásul egy rendkívül nehezen megközelíthető erdős területre zuhant, mely nehezítette a munkálatokat.

Első információk szerint a kabinban legalább 11 ember utazott, akik közül az olasz lapok szerint kilencen elhunytak, két gyermeket pedig súlyos állapotba szállítottak a torinói Regina Margherita kórházba.

A koronavírus-járvány hatására a felvonót is be kellett zárni, ám április 24-én a korlátozások enyhítésével ezt is beindították. A Corriere della Sera pedig már tényként közölte le, hogy a baleset az egyik kötél meghibásodása, konkrétan elszakadása miatt következett be és a kabin pedig egy oszlop közelében zuhant le a hegycsúcs közelében.

Az olasz lap szerint a felvonót utoljára 2016-ban újították fel, akkor teljes fizikai és technikai felújítást végeztek rajta, amely közel 5 millió euróba fájt.

A La Stampa beszámolója szerint valójában tizenketten utaztak a kabinban, az áldozatokért pedig tűzoltókkal és mentőhelikopterekkel rohantak. A lap tudomása szerint az egyik tűzoltóautó is felborult, miközben hajtott fel a hegyre, ennek folyamán azonban személyi sérülés nem keletkezett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.