Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Hatalmas a tűz Athén mellett, már legkevesebb tíz falut evakuáltak

A görögöknek nemcsak a koronavírussal kell megküzdeniük, hanem most egy nagyobb erdőtűzzel is, közvetlen Athén mellett.

Fotó: Twitter/AJ+
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint falvakat evakuáltak az Athén melletti természetvédelmi területeken kitört hatalmas erdőtűz miatt. Legkevesebb tíz falut és két kolostort ürítettek ki a területen, ahol most tűzvész pusztít.

A tűz a Geraneia-hegységben tört ki, ami nagy riadalmat keltett, miközben a tűzoltók már egy húsz négyzetkilométerre kiterjedt erdőtűzzel küzdenek. Szerda éjjel óta vannak munkában az Athéntól 90 kilométerre fekvő területen. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Az erős keleti szél csak tovább táplálta a tűzet, és az nagyobb sebességgel kezdett el terjedni. Mintegy 270 tűzoltó több napja küzd a lángokkal, de bizakodóak, hogy a jobb időjárási viszonyok mellett sikerül elhárítaniuk a problémát.

A vidéki indiaiak engedély nélkül működő klinikákhoz fordulnak, hogy megmentsék őket

A tűz főként erdős részeket pusztít, beleértve a növényzetet is. A tűzoltók hálásak a hadseregnek, mivel az ő felszerelésük kellett ahhoz, hogy megnyissák az utakat, és megközelítsék azokat a helyeket, ahol újra kitört a tűz.

A tűzoltók több mint 80 tűzoltóautóval, 17 repülőgéppel és egy helikopterrel dolgoznak.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.