Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Ismét balesetet okozott egy önvezető Tesla, ezúttal járőrkocsinak ütközött

Washington államban történt egy újabb Tesla-incidens, mely során egy 2015-ös évjáratú Model S-szel Autopilot üzemmód használata mellett nekihajtottak egy rendőrautónak.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az NBC televíziócsatorna riportjából kiderült, hogy az Autopilot önvezető mód egyértelműen be volt kapcsolva, amikor a parkoló járőrkocsiba oldalról nekirongyolt az elektromos autó.

Szerencsére személyi sérülések nem történtek, a rendőrautóban azonban jelentős anyagi károk keletkeztek. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Nem ez volt az első eset, hogy az Autopilot közúti balesetet okozott, korábban egy autós belehalt abba az incidensbe, mely során a Tesla szoftverének hibájából nekiütközött egy kamionnak.

A hírek azután érkeztek, hogy a kaliforniai autószövetség vizsgálatba kezdett az Elon Musk vezette vállalattal szemben, mivel szerintük hamis állításokat közöltek a 10 ezer amerikai dollárt kóstáló, teljesen önvezető üzemmódról.

Neve ellenére az önjáró Autopilot korántsem képes magától közlekedni, és maga a Tesla is felhívja folyamatosan ügyfelei figyelmét arra, ne vegyék igénybe a funkciót anélkül, hogy ne ülnének a volán mögött.

Hiába a felszólítások tömkelege, sokan úgy gondolják, megbízhatnak a rendszerben, többször is láttak már például amerikai autópályákon olyan Teslásokat, akik a hátsó ülésen fetrengtek vagy aludtak, miközben a sofőri székben senki sem tartózkodott, veszélyeztetvén ezzel a sztrádán utazó emberek életét.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.