Halálos balesetet okozhatott a Tesla robotpilótája

Egy Tesla Model 3 (b) egy washingtoni kereskedésben 2021. február 8-án. A Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fordított bitcoin vásárlásra, ami új rekordra emelte a kriptodeviza árfolyamát. Az elektromos meghajtású autók gyártására szakosodott cég bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni a termékeiért. MTI/EPA/Michael Reynolds
not image

Nagy Noel

2021.május.16 - 10:39

Életét vesztette egy kaliforniai férfi még május elején, amikor a Tesla Model 3-asának robotpilótája egy félpótkocsinak ütközött az autópályán.

A baleset még Fontanában történt, 80 kilométerre keletre Los Angelestől – adta hírül az Al Jazeera. Az amerikai Nemzeti Autópálya-biztonsági Szervezet (NHTSA) vizsgálatot indított az ügyben, immáron a huszonkilencediket egy Tesla ellen.

A 35 éves férfi éppen a Tesla Model 3-asát vezette, a hatóságok beszámolója szerint a robotpilóta volt működésben a baleset idején. A balesetet megelőzően egy félpótkocsi felborult, amelynek a mentési munkálatai még zajlottak, amikor a Tesla belehajtott.

A sofőr életét vesztette, míg egy másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett, aki éppen a félpótkocsi vezetőjének próbált segíteni kimászni a roncsok közül. A fontanai balesettel együtt immáron a negyedik halálos közlekedési baleset történik, melynek során be volt kapcsolva a Tesla robotpilótája.

Nem sokkal a balesetet megelőzően Oakland közelében tartóztattak le a rendőrök egy férfit, aki szintén robotpilótát kapcsolt a Teslájában. Letartóztatásának oka egyszerű volt: a férfi beült a kocsi hátsó ülésére, holott követelmény, hogy a robotpilóta ellenére a kormány mögött kell ülnie.