Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,063 $

Észrevétlenül terjedt el Európában a koronavírus egyik variánsa

Múlt hónapban azonosítottak először egy új variánst Litvániában, mely valószínűleg Közép-Afrikából érkezett a kontinensre.

Fotó: ThisisEngineering RAEng/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

A B.1.620 koronavírus-variáns nagy valószínűséggel Közép-Afrikából érkezett Európába, és már legalább egy tucatnyi országban jelen van a kontinensen – írja az Infostart a Nature cikke alapján. 

A B.1.620 a mutációknak köszönhetően nagyobb fertőzőképességgel rendelkezik, ráadásul könnyebben megkerüli a szervezetben már működő immunitást.  Soron kívül Egyre nagyobb szerepet játszik a közösségi média az álláskeresésben

A törzset Litvániában azonosították először áprilisban, ezután pedig Gytis Dudas, a svéd Göteborgi Globális Biodiverzitás Központ munkatársa és csapata megkezdte a világ minden szegletéből érkező genomikai adatok elemzését.

Dudas és kollégái vizsgálatuk során megállapították, hogy a B.1.620 már februárban jelen volt az európai mintákban, ma pedig Franciaországban, Belgiumban, és számos más országban is fertőz.

A variánst valószínűleg Közép-Afrikából érkező utazók hozták magukkal a kontinensre: a Közép-afrikai Köztársaságból és Kamerunból származó mintákban is felfedezték azt. 

A B.1.620-at azért Litvániában tudták csak beazonosítani előszört, mert Közép-Afrikában csak korlátozott mértékben tudnak genomszekvenálást végezni, így észrevétlen maradt.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.

Folytatódik a Chelsea vesszőfutása az angol bajnokságban

Ugyan nem kapott ki a Chelsea szombaton késő este az angol bajnokság 30. fordulójában, nem is lehetnek elégedettek.

A klasszis Messi két gólt lőtt és két gólpasszt osztott ki az Inter Miami meccsén

Lionel Messi parádés teljesítményt nyújtott, a New England Revolution ellen az MLS-ben, akik az 1. percben gólt szereztek, majd hengerelt az Inter Miami.