Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,82 Ft
Euró
396,19 Ft
Font
468,42 Ft
Bitcoin
66,124 $

Komoly drágulással kell számolnia annak, aki itthon akar majd nyaralni

Egy elemzés szerint már most látszik, hogy a koronavírus miatti lezárások hatását kiküszöbölendő, jelentős drágulásra kell számítani a szálláshelyeken a nyári újrainduláskor.

...svg content...MTI/Varga György
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Portfolio készített egy összeállítást, melyből az derül ki, hogy szinte biztosan jelentősen fognak drágulni a hazai szálláshelyek szobaárai. Az élelmiszerek drágulása, a munkába visszatérő vendéglátósok magasabb fizetési igénye, a karbantartási munkák drágulása ehhez mind hozzájárul.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke elmondta, 15-20 százalékos emelkedéssel kell számolni, ez az ugyanis, amivel a szálláshelyek visszahozhatják a kiesett bevételeket, de még nem riasztják el az itthon nyaralni szándékozó vendégeket. Soron kívül Helyszíni fotókon a Duna apadása, hajóval tüntetik el a nagyobb hordalékot

A Szállás.hu a lap megkeresésére arról számolt be, az ő rendszerükben egyelőre hét százalékos emelkedést tapasztaltak, elsősorban azokon a helyeken, ahol a kieső időben fejlesztések, kategóriaváltások történtek, de hozzátették, sok panzió még nem jelentette be a nyári árakat, arra kíváncsiak, mekkora lesz a kereslet.

Budapesten mindeközben nem változott a helyzet, ugyanis a külföldi turisták visszatérése egyelőre nem látszik, így nem lehet reális képet alkotni arról, mennyit változnak az árak.

Benjamin Netanjahu feloszlatja a háborús kabinetet

Az izraeli miniszterelnök hétfőn jelentette be döntését.