Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,804 $

Az Al Jazeera és az AP egyik helyi irodája is megsemmisült egy izraeli légitámadásban

Nemzetközi médiaszolgáltatóknak is otthont adó irodaházat talált el az izraeli légierő szombaton a Gázai-övezetben, melynek struktúrája teljesen megsemmisült.

Palesztinok egy izraeli légicsapásban megrongálódott lakóház romjai között Gázában 2021. május 14-én. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással a palesztinok és izraeli biztonsági erők az iszlám - Mekka és Medina után - harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Al Jazeera beszámolója szerint a megsemmisített épületben volt található az ő irodájuk is, egyelőre nem tudnak róla, hogy kollegáik vagy az épületben tartózkodók körében történt-e haláleset.

A hírügynökség beszámolója szerint nem csak az ő, hanem az Associated Press (AP) hírügynökség helyi irodája is az épületben volt, így az is megsemmisült. Mint írják, a képeken egyértelműen látszott, ahogy az irodaház magába roskad, port és törmeléket szétterítve a környéken. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

„Már 11 éve itt dolgozom, nagyon sok eseményről beszámoltam ebből az épületből, nagyon profi munkát tudtunk itt végezni hosszú ideig. Most minden, két másodperc leforgása alatt, eltűnt” – kezdte beszámolóját Szafvat Al-Kálut, az Al Jazeera egyik tudósítója

„A szomorúság ellenére azonban egy kollegám sem állt meg, egy másodpercre sem, hanem rögtön alternatíva után kezdtek kutatni, hogy az Al Jazeera ott maradjon a hírfolyam tetején”

Harry Fawcett, az Al Jazeera gázai riportere elmondta, hogy ez mindannyiuknak egy nagyon személyes és fájdalmas pillanat volt, és nagyon nehéz mit kezdeni a gondolattal, hogy az a hely, ahol eddig a munkájukat ellátták, nincs többé.

Izrael és Palesztina között hétfőn gerjedt igazán újra a háborús indulat az azt megelőző tüntetések és rongálások után. Izraeli légitámadásokkal próbálja megtörni Palesztinát, miközben a Hámász nevű terrorszervezet rakétával lövi folyamatosan az izraeli városokat.

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.

Eldőlt, ki lesz az utolsó az NB1-ben

Véglegesen eldőlt, mely csapat lesz az utolsó az NB1, így már csak az a kérdés, hogy az Újpest vagy a Kisvárda követi őket az NB2-be.