Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Letartóztattak egy férfit, amiért a hátsó ülésen feküdt, miközben Teslája magától vezetett

A kaliforniai rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit azon kaptak, hogy Teslája hátsó ülésében vígan üldögélt és pihent, miközben az autó önvezető üzemmódja végezte a maga dolgát.

Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 25 éves Param Sharmáról készült fotók futótűzként terjedtek a közösségi médiában, a férfi ugyanis maximálisan kihasználta az Autopilot funkcióit. Hétfő este rengeteg bejelentés érkezett a San Francisco-Oakland Bay Bridge közúton haladó Tesla Model 3-ról, melynek nem volt sofőrje, egyetlen utasa pedig a hátsó ülésen tartózkodott.

Az ABC News értesülései szerint Sharma már nem először tett hasonlót, néhány héttel korábban, április 27-én is elkapták a rendőrök, miután észrevették, hogy sofőrként hátraült annak ellenére, hogy az Autopilot még elvileg nem működik tökéletesen, így bármikor balesetet okozhatott volna. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A rendőrség és a seriffiroda gyors közbenjárásának köszönhetően végül nem történt komolyabb incidens, ám ez teljesen máshogyan alakulhatott volna, ha nagy sebességű autópályára is rátért volna a férfi.

A Tesla Autopilot rendszere neve ellenére nem teljesen önvezető, amire maga a vállalat is felhívta a figyelmet, a teljes biztonság érdekében ugyanis elengedhetetlen, hogy a funkció használata közben valaki üljön a vezetői ülésben.

A hírek azután érkeztek, hogy múlt hónapban két ember is életét vesztette egy Tesla Model S okozta balesetben, melynek körülményei a mai napig tisztázatlanok.

Sharma letartóztatása ellenére sem tanult a történtekből, az egyik helyi televíziócsatornának adott interjújában elmondta, bízik Elon Muskban és munkásságában, és nem érti, mások miért félnek attól, hogy a jövő az önvezető autóké, nem pedig a hagyományos gépjárműveké.