Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Újabb extra kötődhet a védettségi igazolványhoz

Ha igazoltan fertőzött személlyel kerültünk kapcsolatba, de már megkaptuk a védettségi igazolványt, nem kell karanténba vonulnunk.

MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Mentesül a karantén alól az a védőoltásban részesített személy, aki a védettségi igazolvány átvételének időpontját követően került szoros kontaktusba az igazolt fertőzöttel

– olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ új eljárásrendjében, melyet egy orvos küldött el a hvg.hu-nak.  Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy a hivatalos orvosi szakvélemények alapján a koronavírus elleni védőoltás első dózisa még nem nyújt védettséget, a vakcina felvételétől számított néhány napon belül, ha megérkezett a védettségi igazolvány, mentesül a karantén alól az, aki szoros kontaktusba került olyan személlyel, aki igazoltan fertőzött.

A két dózisú koronavírus elleni védőoltások által elérhető legmagasabb fokú védelem kialakulásához a második adag vakcina felvétele is szükséges, és ezután még további két hétnek el kell telnie, de az egydózisú oltóanyagok esetében sem alakul ki rögtön a védettség. A korábbi eljárásrend a második dózis oltóanyag beadásától származtatta a védettségi idő kezdetét.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.