Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,71 Ft
Euró
389,58 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
61,829 $

Zivatarveszély miatt citromsárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Viharos szélre, zivatarokra és jégesőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: Freddie Marriage/Unsplash
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Záporok mellett elszórtan zivatar várható szerda délutántól a Dunántúlon, az Alföldön és Észak-Magyarországon. Intenzívebb zivatarokra számíthatunk nagyobb eséllyel főnként késő délután délnyugaton, kora estétől pedig Dél-Alföldön. 

Néhol felhőszakadás várható rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadékkal, illetve jégeső és 60-80 kilométer/órás viharos széllökések – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat Soron kívül Különleges program a fővárosi állatkertben: esti sétákra invitálják az érdeklődőket

Az esti óráktól a Dunántúl nagyobb részén stabilizálódik a légkör, a Dunától keletre azonban több helyen is zivatarokra érdemes készülni. Intenzív csapadék, és 60 kilométer/órát meghaladó szél nehezíti meg közlekedést.

Az eső, zápor mellett a zivataros csapadékgócok a hajnali órákra az északi, északkeleti országrészre korlátozódhatnak. 

Csütörtökön labilis marad a légkör, zivatarok alakulhatnak ki a Dunántúl déli, illetve az Alföld déli és keleti területein. A délutáni órákban helyenként intenzív zivatarokra számíthatunk főként délkeleten, a szél meghaladhatja a 70 kilométer/órát, jégeső várható.

Az Időkép előrejelzése szerint Budapesten borult, felhős idő, záporok, zivatarok kialakulása várható szerdán, a csapadék az 5 millimétert is elérheti. Csütörtökön erősen felhős, szeles napra számíthatnak a fővárosiak, 4 milliméter csapadékkal.