Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,20 Ft
Bitcoin
65,225 $

Éhes szélsőségesek miatt kellett evakuálni egy Fülöp-szigeteki várost

Tűzharc alakult ki a katonaság és a BIFF terrorcsoport tagjai között, miután a fegyveres szervezet elfoglalta egy város piacát.

Fotó: Lance Lozano/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Evakuálni kellett egy Fülöp-szigeteki város lakóit, miután körülbelül 200 iszlamista fegyveres elfoglalta a helyi piacot, állítólag azért, hogy élelmiszerhez jussanak. Több lövés dördült a katonaság és a fegyveresek között – írja az RT.

A Bangsamoro iszlám szabadságharcosok (BIFF) szervezet tagjai szombat reggel foglalták el a Fülöp-szigetek déli részén, Mindanao szigetén található Datu Paglas piacát. A helyszínre katonai és rendőri egységek érkeztek. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A BIFF ellenzi a muszlim lázadók, a Moro Islamic Liberation Front (MILF) és a kormány közötti békemegállapodást, a csoport egyes tagjai állítólag hűséget esküdtek az Iszlám Állam (IS) terrorszervezetnek. 

A helyi sajtó tudósítása szerint a fegyveresek teherautóval zárták el a piac felé vezető autópályát, ezzel megakadályozva a helyszínen és a környéken tartózkodó civilek menekülését.

A katonaság és a BIFF közötti tűzharcban állítólag senki nem sebesült meg, az azonban nem világos, hogy a fegyveres csoport miért foglalta el a piacot.  

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.