Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,54 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
452,92 Ft
Bitcoin
63,230 $

A hivatalosan jelentett kétszerese is lehet a koronavírus áldozatainak száma egy jelentés szerint

Az Egyesült Államokban működő, Egészségügyi Felmérések és Értékelések Intézete szerint a járvány közel 6,9 millió halálesetet okozhatott, sokkal többet a 3,25 lejelentett esetnél.

Egy nő megkapja az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját a honvédség oltóbuszában a rétsági Városi Művelődési Központ és Könyvtár mellett 2021. május 8-án. MTI/Komka Péter
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A washingtoni Egészségügyi Mérések és Értékelések Intézetének (IHME) elemzése szerint a koronavírus-járvány világszerte 6,9 halálesetért felelős, több, mint kétszereséért a hivatalosan bejelentett számoknak, írja az Al Jazeera.

A szervezet csütörtökön közzétett jelentése szerint rengeteg haláleset nem kerül be a hivatalos számok közé, mivel ott csak azokat minősítik koronavírusos halálnak, melyek kórházban, vagy diagnosztizált fertőzésben történtek. A Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint hivatalosan eddig 155 millió fertőzöttről és legalább 3,25 millió halottról tudunk. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Christopher Murray, az IHME igazgatója egy sajtóhíváson elmondta, a bejelentett koronavírusos halálesetek száma nagyban függ attól, mennyi tesztelés folyik egy országban: „Aki nem tesztel sokat, az nagy valószínűséggel lemarad a halálesetekről is.”

A szervezet becslését úgy végezte el, hogy a járvány előtti, annak idejére várható halálozást összehasonlították a járvány ideje alatt történt tényleges halálozásokkal. Az Egyesült Államokban 905000-nél is több halál kapcsolható ez alapján a koronavírushoz, a hivatalos szám azonban szerdáig csak 575491 volt.

A riportban csak a közvetlenül a vírus által okozott halálesetekről van szó, az egészségügyi rendszerek túlterheltsége és egyéb tényezőknek betudhatókról nincs.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.