Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Hiába az UEFA „fenyegetései”, a maradék három Szuperligás klub megvédte a terveket

Habár az UEFA belengette, hogy komoly szankciókkal fogja sújtani az Európai Szuperliga megmaradt alapítóklubjait, akik teljes mértékben visszautasítják ezeket a „fenyegetéseket”.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke felszólal az UEFA 45. kongresszusán a svájci Montreux-ben 2021. április 20-án. MTI/EPA/UEFA/Richard Juilliart
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A látványosan bejelentett, majd még látványosabban szétesett Európai Szuperliga 12 alapítóklubja közül már csak hárman maradtak: a Real Madrid, az FC Barcelona és Juventus. A többi kilenc csapat, köztük a Premier League hat nagy csapata visszavonták azóta a részvételüket a szakadár szériából.

A kilenc visszalépő alakulat – AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham – megállapodtak az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA), hogy tervükért pénzügyi szankciókkal sújtják őket. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A maradék három klubot azonban még súlyosabban büntethetik, az is felmerült, hogy akár két évre ki is zárhatják őket a Bajnokok Ligája küzdelmeiből. Ezt azonban felháborítónak tartják az érintett klubok, közös közleményben elítélték az UEFA akcióit és a szenvedő félnek aposztrofálták magukat.

Mint írták, harmadik felektől „elfogadhatatlan nyomást” gyakoroltak rájuk és fenyegették őket, hogy hagyjanak fel ezzel a projekttel – idézte a BBC Sport. A maradék 3 klub azonban kijelentette, továbbra is kötelességüknek érzik megmenteni a futballt.

Szerintük a fenyegetésekkel a jogot akarják megvonni tőlük, hogy kötelességüket tudják teljesíteni, vagyis az egész futball számára megoldásokat tudjanak nyújtani konkrét javaslatok és konstruktív párbeszéd által. „Ez elfogadhatatlan a joguralom szabályai alatt” – írták.

Florentino Pérez, a Real Madrid klubelnöke és az Európai Szuperliga egyik fő ideológusa többször is megvédte az ötletet, amely szerintük nem a futball tönkretételéről, hanem éppen a megmentésről szól, hiszen egyébként is ezeket a klubokat nézik a legtöbben.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.